Με τίτλο “Η ομάδα μας συνδέεται, εκφράζεται και χαίρεται” πραγματοποιήθηκαν για άλλη μια φορά εργαστήρια Αγωγής υγείας σε συνεργασία με το ΚΕΠΕΠΨΥ ν. Μεσσηνίας.

Το σχολείο μας επισκέφτηκε η επιστημονική συνεργάτιδα, Κοινωνική λειτουργός από το ΚΕΠΕΠΨΥ , κα Στ. Κυριοπούλου και συνεργάστηκε με εκπαιδευτικούς και μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων του σχολείου μας.

Τα προγράμματα αυτά γίνονται στο πλαίσιο προσπαθειών με σκοπό την ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών, σύμφωνα με τους σκοπούς του αναλυτικού προγράμματος και το οργανωτικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία σχολικής τάξης.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι η σχολική τάξη είναι μία κοινωνική ομάδα που αποτελείται από μαθητές της ίδιας ηλικίας και από τον ή τους ενήλικους εκπαιδευτικούς της, η οποία δραστηριοποιείται σε έναν συγκεκριμένο χώρο (κυρίως, το σχολείο).

Για να επιτευχθούν λοιπόν οι σκοποί αλλά και οι επιμέρους στόχοι της εκπαιδευτική διαδικασίας, αυτή πρέπει να
αναπτύσσεται μέσα σε ένα φυσικό και συναισθηματικό πλαίσιο, τέτοιο ώστε να αποτελεί μία θετική συνθήκη εργασίας, διδασκαλίας και μάθησης και να προδιαθέτει θετικά τους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα τους μαθητές να συνυπάρξουν και να εργαστούν προς όφελος κυρίως των μαθητών.

Αφήστε σχόλιο